top of page

over

TAT_2018

OVER

Het festival TEMPO AL TEMPO (TAT) werd bedacht en georganiseerd door EXIT_LAB in samenwerking met het Collectif INaudible, aanwezig op de Brusselse en internationale scène gedurende meer dan 40 jaar.

EXIT_LAB - 'Experimental International Transit') is een onderzoekslaboratorium, een informeel platform, een specifieke plaats in Anderlecht (EXIT_LOFT). Het werd vijftien jaar geleden opgericht door Pat Lugo en Marco Loprieno (leden sinds 15 jaar INAudible), het wordt geassocieerd met de internationale dimensie van Brussel en met de bijzondere overgangssituatie waarin we leven. Artivisme is het referentieconcept van al onze projecten: niet kunst voor kunst, maar het leven zelf als kunstvorm.
Onze artistieke carrière ondersteunt en bevordert de overgang naar een duurzame en inclusieve samenleving.

EXIT_LAB bevordert de praktijk van improvisatie in muziek, kunst en cultuur in het algemeen. Daarbij geeft hij de voorkeur aan improvisatie die 'vrije' of meer precies 'open' wordt genoemd, waarbij vrijheid geen doel op zichzelf is, noch een vertrekpunt, maar eerder een methode om de beweging te begeleiden van het leven.

HET FESTIVAL

TEMPO AL TEMPO (geef tijd aan tijd) is een internationaal festival van muziekuitvoeringen, sociale acties: concerten, video's, tentoonstellingen, installaties, workshops, ontmoetingen met kunstenaars, geluidswandelingen ...

Sinds 2015 organiseert EXIT_LAB + INaudible jaarlijks in Brussel het internationale festival TAT, deels gefinancierd door de Federatie Wallonië-Brussel (FWB).

Sinds de eerste editie probeert TAT traditionele plaatsen van de zogenaamde avantgarde of experimentele cultuur te verlaten om een ​​breder publiek te bereiken. Hiermee vergemakkelijkte TAT de relatie tussen de gevoeligheid van de artiesten en de realiteit van het specifieke gebied waar het festival plaatsvindt (Brussel), ook gezien het specifieke historische moment dat we ervaren: globalisering; migratiestromen; de ecologische crisis; de crisis van de progressieve linkerzijde; de opkomst van nationalistische en xenofobe juiste bewegingen ...

Vanaf 2016 vond de TAT plaats langs het kanaal dat door Brussel loopt en geïnteresseerde, met name de gemeenten Anderlecht en Molenbeek. Vandaar de ontwikkeling van het concept "Canal Fluxus" en de organisatie van concerten en shows op het grondgebied van de twee gemeenten.

We organiseerden concerten, uitvoeringen en installaties op onorthodoxe plaatsen zoals de markt van slachthuizen, een wasruimte, een verlaten gebied in Anderlecht; het sociale restaurant Bel Mundo, het La Fonderie-museum, de kanaaldokken in Molenbeek; in het Caesar de Pape hartrevalidatiecentrum in het centrum van Brussel...

 

Contacten met de media: Pat Lugo, patrizia.lugo@gmail.com, GSM +32 475 566 607

 

 

Volg ons op sociale netwerken!

bottom of page